Erwin Schenzel had van jongs af aan al interesse voor ouderen. “Wat me het meest aantrekt, is dat ze een heel leven achter zich hebben”, vertelt hij. “Daardoor barsten ze van de levenservaring, van de verhalen. Ik vind het bijvoorbeeld prachtig en indrukwekkend om mensen te spreken die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.”

“Er komen steeds meer oudere mensen in Nederland, ook met een verstandelijke beperking. Vandaar mijn motto: ouderen hebben de toekomst. Het is heel belangrijk dat er meer aandacht voor ze komt, met de nadruk op positieve aandacht. Want nog veel te vaak zijn ouderen negatief in het nieuws. Dan lees je weer: ouderen ‘die in een tehuis wonen, liggen hele dagen op bed’. Dat is helemaal niet waar!”

Erwin Schenzel is onder meer gespecialiseerd in dementie, belevingsgerichte zorg en palliatieve zorg. Hij werkte mee aan de huidige richtlijn palliatieve zorg en de leidraad voor de ouder wordende mens in de gehandicaptenzorg. Tot oktober vorig jaar werkte Erwin Schenzel naast zijn trainingen nog als verpleegkundige bij Philadelphia Zorg. Inmiddels legt hij zich volledig toe op zijn eigen organisatie, waarmee hij zijn brede kennis deelt met de zorgprofessionals van nu.

Wil je meer van Erwin Schenzel zien, lezen of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Erwin Schenzel of stuur hem rechtstreeks een bericht.