Groepjes van zo’n twee tot vijf collega-zorgverleners verplaatsen zich door de gangen van De Basiliek in Veenendaal. Ze zijn op weg naar een workshop, gaan met hun collega’s op de foto of staan in de rij voor de escaperoom. Ook de kraam van ‘Zuivere Koffie’ is populair. Koffie uit de bajes, want ook daar heb je verpleegkundigen nodig.
Een leerzaam dagje uit
Het is niet alleen een bijzonder leerzame dag voor alle zorgverleners die workshops kunnen volgen over diabetes, dementie of hoe om te gaan met partnergeweld. Naast kennisdeling en netwerken, was het vooral ook een gezellig en leuk dagje uit met collega’s uit heel het land.
Dat vinden ook Miranda van Dulken, Anouk Dimmendaal en Esther Lagemaat. Ze werken alle drie in de GGZ, op dezelfde afdeling en besloten om samen naar het evenement te gaan. Wat hen het meest bij bleef? “Ben je in de massagebus geweest? Niet? Oh, dat moet je echt even doen.” Verder wachten ze tot het moment dat ze de escaperoom op het podium in mogen, waar je via medische handelingen op tijd naar buiten moet zien te komen.
Interessante workshops
Ester vertelt dat ze de verschillende workshops ook erg interessant vond én dat deze goed bij het werkveld aansloten. “Vooral de workshop over partnergeweld. Die sluit ook aan bij wat wij tegenkomen in ons werkveld. Het is niet één-op-één hetzelfde, maar het is fijn dat er aandacht voor is en dat mensen in de reguliere zorg er ook kennis mee maken. Vooral omdat het iets is dat vaak moeilijk te constateren valt.”
Ze vult aan dat ze daarnaast de workshop mindfulness fijn vond. ,,Je leert niet alleen iets over mindful met je eigen leven omgaan, maar ook wat de rol van de verpleger hierin is tegenover de patiënt. Iets waarvan ik denk dat we het in de psychiatrie goed kunnen gebruiken én meteen kunnen toepassen.”
Nieuwe inzichten
Niet alleen zorgprofessionals kwamen op het evenement af, ook studenten waren geïnteresseerd. Zo keken vriendinnen Helin Durmus en Merwa Oruc hun ogen uit. Helin doet een studie tot verpleegkundige en Merwa gaat de innovatie-kant op. Merwa vertelt dat ze het leuk vindt om op deze manier van allebei de kanten iets te leren. “Je leert op deze beurs hoe je kunt innoveren in de zorg en op welke vlakken je bijvoorbeeld samen zou kunnen werken, later, als we klaar zijn met onze studies. Het biedt nieuwe inzichten en dat vind ik tof.”
Verder vinden de vriendinnen de beurs mooi opgezet en zijn ze te spreken over verschillende onderdelen. Ze zien zichzelf er volgend jaar weer lopen. En dan hopelijk als volwaardig afgestudeerde zorgprofessionals. Zo kwamen verschillende werelden binnen de zorg samen en leerden ze van elkaar, gingen ze in gesprek en hebben ze ervaringen uitgewisseld. Precies datgene waar de Hart voor Zorg Inspiratieweek voor bedoeld is.
Reacties