Je hoeft niet langer je laptop open te klappen in de auto na een bezoek aan een cliënt. Of in het bijzijn van de cliënt je verslag typen, zonder dat die kan zien wat je opschrijft. Dankzij spraakgestuurd rapporteren kan je als zorgverlener sneller en beter verslag leggen. Én naar volledige tevredenheid van de cliënt, want die hoort direct wat je rapporteert.

Verbazing

“Spraakgestuurd rapporteren is dus sneller, persoonlijker én het verbetert de kwaliteit van de rapportages”, stelt Huub Tuerlings van Ecare. Het bedrijf heeft het slimme elektronische cliëntendossier PUUR. ontwikkeld. Daarin is het mogelijk om spraakgestuurd te rapporteren. Je spreekt dan als zorgverlener in wat in het cliëntdossier moet komen, het systeem schrijft op basis van jouw woorden het verslag.

“Het verbaast veel zorgverleners hoe goed het spraakgestuurd rapporteren werkt”, vertelt Tuerlings. “Het systeem zet jouw spreektaal om in helder en correct Nederlands. Grammaticale fouten worden verbeterd, punten en komma’s toegevoegd en de ‘uuh’s’ en ‘aah’s’ worden weggehaald. Ook herkent het systeem afkortingen en medicatienamen.”

Voordelen voor ouderen- en thuiszorg

Voor zowel wijkverpleegkundigen als zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg kan het spraakgestuurd rapporteren uitkomst bieden. Tuerlings: “In de wijk kijken cliënten en naasten graag mee met wat zorgverleners doen. Door je verslag direct in te spreken in hun bijzijn, zijn ze meteen op de hoogte en kunnen ze iets corrigeren of aanvullen als ze dat nodig vinden.”

Gebruiksvriendelijk en snel

Ecare is ontstaan, doordat zorgprofessionals merkten dat de software die ze gebruikten niet goed aansloten bij hun werk. Dus begon een aantal na te denken over een alternatief. Zo ontstond Ecare.

Jarenlang zijn ze bezig geweest met de ontwikkeling van administratieve software die wél volledig aansluit op de behoeften van zorgprofessionals in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. Hun ECD kreeg de naam PUUR., wat een referentie is naar het feit dat het in de zorg puur draait om zorg verlenen.

Voor elke zorgdiscipline is inmiddels een specifieke omgeving ingericht, zodat het systeem perfect aansluit op de behoeften van de zorgprofessional. Daarnaast kunnen andere softwaresystemen, zoals die van huisartsen en het ziekenhuis, aan PUUR. worden gekoppeld. Zodat ook rapportages uit die andere systemen, op dezelfde plek zichtbaar zijn.

Webinar spraakgestuurd rapporteren

Wil je meer weten over spraakgestuurd rapporteren en PUUR.? Benieuwd hoe het voor jou kan werken? Op woensdag 1 mei om 14.00 uur geeft Ecare-expert Huub Tuerlings een gratis webinar waarin hij er alles over vertelt. Klik hier voor meer informatie & aanmelden.