Missie Arkin 

Arkin biedt zorg op maat, waarbij ze samenwerken met onder andere de gemeente, politie en woningbouwverenigingen. Hun motto is daarom ook: ‘Samen sterker’. Daarover kun je hier meer lezen. 

Wat doet Arkin 

Voor iedere vorm van geestelijke gezondheidsproblemen kun je bij Arkin terecht. Van preventie en ggz-basiszorg tot specialistische psychiatrie en verslavingszorg, en van forensische en intensieve zorg tot reclasseringstoezicht en spoedeisende hulp.  

In het kader van preventie zorgt Arkin dat mensen op laagdrempelige wijze met hen in contact kunnen komen. Zo bieden ze een online zelftest en online zelfhulp aan, evenals een gratis persoonlijk adviesgesprek en cursussen. Ook familie en naasten van iemand met psychische problemen kunnen zich gratis aanmelden voor speciale cursussen en advies. 

Daarnaast biedt Arkin specialistische geestelijke gezondheidszorg op alle mogelijke gebieden. Onder Arkin vallen verschillende specialismen die zich richten op specifieke problematiek, zoals Jellinek (verslavingsproblematiek), Novarum (eetstoornissen en obesitas) en het Sinai Centrum (PTSS of trauma). 

Activiteiten van Arkin 

Om de zorg die ze leveren constant te blijven ontwikkelen en verbeteren, heeft Arkin ook een eigen onderzoeksafdeling. Hierbij werken ze nauw samen met de Amsterdamse universiteiten. De focus van het onderzoek bij Arkin ligt op drie gebieden: oorzaken en behandeling van verslavingsgedrag, Ernstige Psychotische Aandoeningen (EPA) en evidence based psychologische interventies. 

Daarnaast is Arkin een vooraanstaand opleidingsinstituut. Er werken meer dan 200 zorgprofessionals in opleiding. Zij krijgen de mogelijkheid om met verschillende doelgroepen te werken. Je kunt bij Arkin onder andere worden opgeleid tot psychiater, gezondheidszorgpsycholoog en verslavingsarts. Voor verpleegkundigen is er de opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie en Verpleegkundig Specialist specialisme GGZ. Verpleegkundigen vormen binnen Arkin de grootste groep professionals. Omdat de zorgprofessionals van doorslaggevend belang zijn voor de kwaliteit en continuïteit van zorg, zet Arkin ze zo veel mogelijk in hun kracht en krijgen zij veel verantwoordelijkheid